Rare bird of fashion *

10:29 AM


U jutrima kao što je ovo, kada vas zvuk vetra prestravi i zavuče još dublje pod ćebe, potrebne su nam boje. Mnogo, mnogo boja. Treba nam malo doze kreativnosti, sa dve kašičice posebnosti i prstohvatom različitosti. Treba nam.. Iris Apfel.
Pod parolom "More is more, less is bore" Iris suvereno vlada modnom scenom. Unutrašnji dizajner (treba li spomenuti da je radila za nekolicinu američkih predsednika?), profesor na univerzitetu i modna ikona; sa Rara avis kolekcijom nakita, saradnjom sa Mac-om, dokumentarcem iza sebe... I ona ne staje. Iako, ove godine, puni, fenomenalnih, 93


Damn girl!

"I say, dress to please yourself. Listen to your inner muse and take a chance. Wear something that says Here I am today! " 

Za naše prostore, možda, i prevelika avangarda, ali za one prave zaljubljenike u život ova divna dama je baš po meri. Najveća hrabrost nije obući ono što je u modi. Hrabrost nije ni u "spajanju nespojivog" kako neki vole pakosno da se izraze, a nije ni u takozvanoj sigurici. Najveća hrabrost je obući ono što vam se nosi baš tog momenta, u skladu sa onim što osećate i ono što oslikava vas i samo vas. "When you don't dress like everyone else, you don't think like everyone else."

Biti dama. 
Biti zaljubljena.
(Iris Apfel i Carl Apfel će proslaviti 66. godišnjicu braka ove godine <3)
Biti dosledna sebi.
Pa čak i u jutrima kao što je ovo.


*Rare bird of fashion; The Irrelevent Iris Apfel by Eric Boman
**Nijedna objavljena fotografija na ovoj strani nije moje vlasništvo. Sva prava pripadaju autoru pojedinačne fotografije.

You Might Also Like

4 comments

  1. Hvala za ovaj vatromet pozitivne energije. Volela bih da ovako starim! :)

    ReplyDelete
  2. Obozavam je!! Pogotovo sto pored njenog neverovatnog stila je i jedna zaljubljena, eto koliko godina samo, dama ;)))

    ReplyDelete
  3. Obozavam je!! Pogotovo sto pored njenog neverovatnog stila je i jedna zaljubljena, eto koliko godina samo, dama ;)))

    ReplyDelete

Follow Une autre chose on Instagram