Happy birthday mum!

2:08 PM






Jedina bezveznija tema pismenog sastava od "Jesen je stigla u moj grad" je "Moja mama".
Ili još gore, "U srcu moje mame i moje srce kuca".
U tim godinama mi je trebalo par trenutaka da se setim gde je deda rekao da mi je srce uopšte, a o kapiranju te simbolike i da ne pričam. 
Elem, vi tako nesnadjeni dobijete tu užarenu loptu od simbolike, a taman ste se pripremili za jesen, pa se na kraju odlučite za kombinaciju: 
" Dok mi lišće šuška pod nogama, moja mama ima crvenu kosu, jesen je stigla u moj grad, a ja nju volim najviše na svetu. "
I kada vam se od zamora ruke rukopis već pretvorio u švrakopis, vi ste sastav priveli kraju i shvatili da srca nigde niste spomenuli, pa se odlučujete za poetični zaključak "U srcu moje mame i moje srce kuca" i ponosni ste kako ste uspeli da prevarite temu. (*autobiografski momenat autora*)
Danas mi treba mnogo manje sekundi da se prisetim na kojoj mi je strani srce, ali pristojniji odgovor na ovu drugu temu, i dalje, nemam. 
Zato što se dobro zna; naslov, datum u uglu, uvuci dva prsta i nikako preko dve strane, već kratko i koncizno.
Pa kako onda, tako, sažeto da oslikate tu impresivnu ličnost.
Kako kada ta ličnost ima dve strane; onu "Ti to znaš mnogo bolje nego ja" kada je davite da vam oboji nemu kartu, i istu onu koja vam posle dodatno usitni sastojke koje kuvate?
Profesorka, kako da napišem na dve strane da ta dama koja stigne na roditeljski u poslednji čas, ako uopšte i dodje, uvek, ali uvek, ispuni svoju reč?
 I da niste ni svesni da pred Vama sedi najduhovitija osoba na svetu, a Vi, umesto toga dobijete samo "Ma ne sekiram se ja, popraviće ona to, znate meni je najvažnije da su moja deca srećna.". Vi tada u sebi pomislite kako mora da je pomalo opičena, ali je neizbežno odati joj priznanje što uvek dodje sa karminom i sređenom frizurom.. Ma, prava gospođa. 
A ta gospođa jedva čeka da postane baka i da nosi cvetne haljine. 
A ni ne zna da je nama najlepša ujutru, zato što tada liči na devojku, kojoj su pogrešno zapisali godište. Zato što tada vreme barem na kratko stane pa ne moramo da razmišljamo o odrastanju, deci i njihovim pismenim sastavima i otvorenim vratima na koja ćemo isto slati nju, jer njoj sve tako dobro ide. 

" Naša mama se zove Marta i ona je jedan veliki zmaj. I kada je bolje upoznate, shvatićete da je nju nemoguće dovoljno dobro opisati, zato što je previše posebna. Zato hajde bolje da se vratimo na jesen u mom gradu, slažete se? "

Srećan rodjendan, mama!!
Volimo te najviše <3

You Might Also Like

4 comments

  1. Blago mami kojoj je ovakav tekst posvećen :)

    ReplyDelete
  2. Uh..Tesko je staviti bilo koju rec na papir za ovako posebne osobe...jer nijedna nije dovoljno veliko i lepa da ih u potpunosti opise! Da li zato sto vas poznajem, ali i sto je post predivan i topao, ti si uspela da izmamis ono u meni kao kada bih pisala o mojoj mami!
    Srecan rodjendan!!!! ♥♥♥

    ReplyDelete
  3. Raznezila si mnoge mame, a posebno one koje poznaju tvoju! Zelimo vam jos mnogo lepih dana i povoda za slavlje!

    ReplyDelete
  4. Prelepo! Sigurna sam da ti je mama divna, jer samo takva zena moze da ima dete koje ovako lepo pise o njoj. Srecan rodjendan za mamu!

    ReplyDelete

Follow Une autre chose on Instagram