Samo nek' je random #1

10:37 AM



Početak novog meseca u blogerskom svetu znači dve stvari:
1. Pozdravićemo ga simpatičnom fotografijom na instagramu.
2. Pričaćemo o favoritima prethodnog meseca.

Pošto sam ja više neka vrsta uspavane mečke nego blogerka, koja se tu i tamo probudi iz sna pa se seti da vas upozna sa nekim omiljenostima (koje se, itekako, nakupe za vreme tog online odsustva, naravno da sam izabrala poslednji mesec za testiranje stare rubrike na malo drugačiji način.
Tako da.. molim za bubnjeve... dobro došli među predloge praćene, takozvanim, random mislima, koje ću se truditi da vam serviram sveže i redovno. 
(Primedba autora: sveže je vrlo diskutabilno u mom slučaju, jer sam velika pristalica evergrina)
Sve u svemu, zamisao ove nove rubrike jeste ta da se ponudi nešto različito, između hipsterskog i izvikanog, dakle nešto što ne mora nužno imati veze sa onim što se trenutno predstavlja kao popularno i najbolje (Kardašianke, sestre Hadid, detox čajevi, olovke za izbeljivanje zuba i The Weeknd.. na primer), al' opet ni nešto što je ekvivalent proizvodu ili bendu koji potiče iz singapurske napuštene gvožđarske radnje. Gledajte na ovo kao na probiranje potencijalno zanimljivih i korisnih odevnih komada na rasprodaji : možda će vam se učiniti veličanstveno, a možda i kao običan, nezanimljiv škart.
Sve u svemu, kao i uvek, i ovome vam predlažem da pristupite otvorenog uma, ali sa rezervom, pošto se neretko zateknem u klasičnom love-hate odnosu sa nekim proizvodom 
(da, L'Oréal Voluminous Superstar Liner, tebe gledam).
Pa započnimo ovu novu Une autre chose eru. 
Malo je preterano ovo era, je l'da? Da, okej..

Klopa

Kažu da je doručak najvažniji obrok dana, te počnimo od njega.
Trenutno moj najdraži jeste Croque madame iz  Cveće zla
Za početak, Cveće zla (Les fleurs de mal) je poznata zbirka pesama Šarla Bodlera. Iako je mnogi  karakterišu kao mračnu, bizarnu i hladnu, meni se poetičnost i njegove metafore sviđaju, te predlažem i vama da im date šansu. Primera radi, posle 

"Dok udišem miris tvojih toplih grudi,
sklopljenih očiju, u jesenje veče,
ja ponovo vidim te obale sreće
gde jednoličnoga sunca oganj rudi..."


ne možete ozbiljno shvatati Pedeset nijasni sive i slične erotske ljubiće. Tako da ako vam je ponestalo materijala iz Drake-ovih i John Legend-ovih pesama, slobodno joj pošaljite neki Bodlerov stih, na primer iz pesama: "Ona i kada hoda pleše" (verujem da je svaka sličnost sa Bajaginom/ Čorbinom Kada hodaš slučajna), već spomenute "Egzotični miris", "Nakit" i "Leta"- ove dve poslednje su baš ozbiljne. #winkwink

Sada kada sam udelila zavodnički savet, možemo da se vratimo na doručak. Ako volite ovu francusku poslasticu (samo Francuzi mogu dati tako "uzbudljivo" ime tostiranom sendviču sa jajetom na oko preko), verujem da će vam se svideti ova, Les fleurs de mal, verzija pošto nema previše hleba, što zna da bude slučaj u mnogim našim ugostiteljskim objektima.
Gratis informacija: kafa je podjednako dobra, ostatak meni-ja takođe, klopa vas neće razočarati, za razliku od usluge koja je, uglavnom, svaki put do sada bila prilično spora, tako da pre predlažem lenji vikend, nego ispunjen, radni dan. I dosta strpljenja.





Pritiskamo fast forward i idemo u večernji provod. 
Lično, više volim leti da izlazim. Za početak, mrzim duvanski dim i smrad odeće i kose od istog, pa kada se to sabere sa hladnoćom i nemanjem volje i tolerancije da iskuliram nervozno i bahato obezbeđenje, kao rezultat se dobije odlučivanje za neke mirnije, kućne varijante. Ipak, ako mi se šetaju nove cipele, moj izbor je Disco grill Radost, koji je najbolje mesto kada ste podjednako strastveni oko hrane i đuskanja. Za početak, legenda kaže da se pizza kalorije ne računaju vikendom, pogotovo kada je pizza ovako fina. Ako ne verujete u legende, odlične salate ni najmanje ne umanjuju zabavu.





Sve to pomešano sa sjajnim "vrtenjem" Miss Millie, mojim najdražim dj-om u Beogradu i imanjem prostora za igračke manevre bez da vam izbijaju bubrege, dobijete baaaaš kvalitetan izlazak, zbog kojeg vredi da zaginete do sitnih sati.



Šta biste da popijete?

Ako mrdate ujutru ili ako morate završiti gomilu posla za koje su vam potrebne budne ćelije, moja mera je Kafeterijin XL Cappuccino. ✔️


Frizura?

Takozvane, space buns. Ili od milošte.. antenice. Kako stvari stoje ljudi je gledaju sa većim čuđenjem nego boju Zorice Brunclik- koja se meni, zapravo, sviđa, pa možda zato i ne vidim ništa neobično u ovoj frizuri. 
Ako vam se sviđa, odličan link imate kod Eveline (pored kul YouTube kanala): klik, klik
Meni pokušaj pravljenja tih, obrnutih, pletenica samo izazove mini infarkt, ali bih svakako volela da ih začinim na taj način. Ako vi znate, molim vas dođite da napravite i meni.



Najdraži momenat? 

Razglednica iz Pariza.
Pisanje razglednica, sa dosta tupavim i blamantnim tekstom, su mi bile posebno drag deo putovanja. Tužno je što smo sa napretkom tehnologije prekinuli ovu lepu tradiciju, iako nam je rečnik mnogo bogatiji od : Primi puno pozdrava sa sunčane plaže, na kojoj derem svoje u kartama.
Sve bih dala za takve razglednice danas, te me mnogo obraduje kada mi neko na ovaj način stavi do znanja da me se setio kada je, objektivno, imao pametnijeg posla.


Dobro, razglednice me raduju, a šta me mnogo smara? 

Reklame za uloške.
Ne, stvarno. Ko pravi te reklame? Muškarci... U pubertetu?
Gde ste videli ženu koja je dobila, skroz u belom, da skakuće i peva? 
Gde ste videli i ženu koja nije dobila da to radi? 
I stvarno dosta više sa onom bizarnom plavom tečnošću i banalizovanjem biologije. 
Zato veliki aplauz za sjajnu reklamu Bodyform uložaka, jer tako se radi dobar marketing. 
(Izgovara dok vezuje patike da ide na neko ludačko trčanje)
Usput, bacite pogled i na njihov zanimljiv i koristan sajt i ne zaboravite.. 

No blood should hold us down!
A i čokolada baš dosta pomaže.



Savet za kraj?

Zahvalićete mi posle ;)
Do sledećeg puta..


You Might Also Like

2 comments

  1. Pa ima li išta gore od reklama za uloške? Toliko su nerealne te reklame da me je stid gledati ih više haha, mogu misliti što muškarci zapravo misle...

    myfirsttextvm.blogspot.ba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zar ne? I ja samo prevrćem očima na njih, a mislim da pola mladih koji nikada nisu videli menstruaciju, misli da je plave boje, u skladu sa onom tečnošću :D

      Delete

Follow Une autre chose on Instagram